Wipe & Clean Luftfräschare

Naturligt rengöringsmedel baserat på EM-tekniken

Wipe & Clean är ett unikt och helt naturligt rengöringsmedel baserat på EM-tekniken (effektiva mikroorganismer). Alla mikrober och ingredienser är 100% naturliga och inte genmodifierade.

Genom att utesluta kemikalier och konserveringsmedel tillför Wipe & Clean en positiv balans till vår miljö. Wipe & Clean ger en effektiv rengöring samtidigt som den är helt ofarlig för vårt ekosystem, miljö, mark, växter, djur och människor.

Hur den fungerar
Runt omkring oss och i våra kroppar finns biljoner av mikroorganismer, alla med en specifik funktion. Wipe & Clean säkerställer att de ”goda” mikroorganismerna (bakterier som håller oss friska och skyddar oss mot sjukdomsframkallande organismer) förblir i majoritet och håller undan de skadliga mikroorganismerna vilket resulterar i en naturlig, behaglig och fräsch miljö.

Wipe & Clean är producerad genom en naturlig fermentationsprocess med effektiva mikroorganismer. Fermentation är en gammal teknik som tillåter att goda mikroorganismer förökas. Exempel inom matproduktion är: vin, yoghurt, öl och bröd. De aktiva substanserna som genereras efter fermentationen har kraftfulla rengörande egenskaper och tar effektivt bort smuts. Mikroorganismerna i Wipe & Clean bryter ned smutsen och fortsätter att arbeta långt efter att du är färdig med din städning.

 • Användning
 • Dosering
 • Innehåll
 • Förvaring
 • Vetenskap
Användning

Enkel filosofi – en produkt för många användningsområden:

 • Tar bort dålig lukt i toalett och luften i badrummet
 • Utmärkt för spray av stallmiljöer, kaninburar, hund-/kattkorgar, och andra djurplatser. Dagligt användande förbättrar djurens biotop.
 • Kan sprayas direkt på kläder för att minska dålig lukt.
 • Behöver inte sköljas efter användning

Notera att EM-mikroberna dör vid kontakt med vatten som är varmare än 38grader. Undvik därför att använda varmt vatten i samband med städningen med Wipe&Clean.

Dosering

Wipe & Clean 250ML luftfräschare sprayas i luften och direkt på ytor

 • Spraya några sekunder
Innehåll

Ättiksyra, mjölksyra, Laktobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Saccharomyces cerevisiae.

 • 100% naturlig och organisk.
 • Utan tillsatser och färgämnen.
 • Innehåller inga skadliga ämnen eller kemikalier.
 • Trygg för städpersonal och städutrustning.

Wipe & Clean ’redo att använda’ finns även i 1L sprayflaska.

Förvaring

Förvaras i rumstemperatur, ej i sol eller över 38C.

Sprayflaskan håller minst 1 år efter produktionsdatum.

Vetenskap

Undersökningar har vetenskapligt bevisat att Wipe & Clean är det ideala ”Eco universal” rengöringsmedlet. Testerna bygger på principen om dominansen av goda mikroorganismer på en yta, vilket innebär att skadliga mikroorganismer inte får en chans att växa. Detta bekräftades av ett oberoende laboratorium som specialiserat sig på mikrobiella processer. 

Pilotprojekt 
I kommunen Gent (Nederländerna) utfördes en undersökning där Wipe & Clean ersatte tidigare använda kemiska behandlingsmedel på en förskola och som städning av all VVS i en regeringsbyggnad. Testet pågick under två månader. Mätresultaten från ett oberoende laboratorium visade att Wipe & Clean dämpade tillväxten av E.coli och Staphylococcus aureus, jämfört med traditionella rengöringsmedel. E. coli. är inte i sig en patogen, men dess närvaro är en bra indikator på allmän hygien. Båda bakterier minskade i antalet på alla platser efter rengöring med Wipe & Clean. Dessutom växte regenererande mikroorganismer (såsom Lactobacilli) i antal vilket ledde till en bättre och hälsosammare mikrobiellt klimat.

Peer-review vetenskapliga rapporter kan beställas från: info@agritonsverige.se

Agriton säljer enbart äkta EM® från EMRO-licensierad tillverkare.