SynVital

Fermenterat fodertillskott till djur

SynVital är ett probiotiskt fodertillskott som utvecklats direkt för djur. SynVital innehåller levande mikroorganismer, antioxidanter och bioaktiva substanser som bidrar positivt till djurens matsmältning.

Ett bra foder är grunden för hälsa och djurhållning. Utan en god bakteriekultur i tarmfloran påverkas immunförsvaret negativt vilket har en direkt effekt på djurets välbefinnande. SynVital tillför goda bakterier vilket främjar en god och effektiv tarmkultur, ett bättre näringsupptag och en stabiliserad ämnesomsättning som i sin tur ger friskare djur.

Denna produkt hittar du även hos vår återförsäljare Greenfoot under namnet Vital Probihorse.

  • Användning
  • Dosering
  • Innehåll
  • Förvaring
  • Vetenskap
Användning

SynVital är lämpligt som fodertillskott för alla djur, och kan på ett säkert sätt blandas med andra foder och mineraltillskott.
Doseringen beror på vilket tillstånd djuret befinner sig i och vilket djur det är. Kliet kan användas hela året och kommer bidra till en förbättrad hälsa och lönsamhet.

Dosering

Förslag på dosering för olika djur:

Mjölkproducerande ko

50-70g

Ko

20-50g

Avvänjande kalv

5g

Hästar

30-50g

Föl

5-10g

Grisar

2% av dagligt intag

Gris kultingar

Ad lib efter avvänjning

Getter/Får

5-10g

Höns

1-2% av dagligt intag

Innehåll

Vetekli som är fermenterat med en grupp av probiotiska mikroorganismer.

Mjölksyrebakterierna: Lactobacillus plantarum ATCC 8014 och Lactobacillus casei ATCC 7469. Jästvampen: Saccharomyses cerevisiae IFO 0203 och vetekli.

Mjölkfri, mycket lågt innehåll av sockerarter

Förvaring

SynVital förvaras bäst i rumstemperatur men går att förvara ned till 0 grader. Förvaras torrt och ej i sol eller över 38°C.

Vetenskap

Agriton säljer enbart äkta EM® från EMRO-licensierad tillverkare.