Melass

Rörsockermelass

Rörsockermelass är en oraffinerad naturprodukt som är rik på spårämnen och mineraler. Rörsockermelass är den bästa källan till näring när mikroorganismerna i EM•1® aktiveras till EM•A® (=Microferm). Förutom socker ger spårämnen och mineraler slutprodukten värdefulla egenskaper.

Finns i storlekarna:
2,5 dl
1 Liter
10 Liter

  • Användning
  • Dosering
  • Förvaring
Användning

Bruksanvisning
EM•1® aktiveras genom att blanda med vatten och melass (A+) vid en optimal temperatur på 38°C. Mikroberna är i vilande form och måste väckas och förökas tillsammans med vatten, rörsockermelass och värme.

50 ml melass (A+)
50 ml EM•1®
950 ml rent vatten

Låt stå 7 dygn i en 1-litersbehållare av plast, typ PET-flaska. Lätta på trycket regelbundet eller använd jäskärl med vattenlås. Undvik ljus. 

Vid användning bör kärl och annan utrustning vara rena och fria från rester av eventuella bekämpningsmedel.

Dosering

250 ml EM•1® kombinerat med 250 ml av rörsockermelass skapar ca 5 liter EM•A®.

Förvaring

Förvaras i rumstemperatur. Undvik ljus.