Keramiska rör

EM-keramik är högkvalitativ Kibushilera från Japan som fermenterats med EM® (Effektiva Mikroorganismer) och EM・X Gold. Den efterföljande bränningsprocessen, som sker i mycket höga temperaturer, skapar en unik keramik där EM-information (frekvensen) lagras och överförs till alla material som den kommer i kontakt med. Framförallt vårt dricksvatten. I och med bränningen kan EM-keramiken förbli aktiv upp emot 10 år.  

EM® består av 80 olika mikroorganismer som existerar fritt i naturen. Mikroberna överlever inte bränningens höga temperaturer men informationen från dem lagras i leran och skapar en vibration. En resonans. Effekten hos EM-keramik bygger på principen att energi kan behållas och överföras genom att binda dess egenskaper i bränd lera. Miljöerna där EM-keramiken används resonerar med den positiva antioxidantvibrationen hos keramiken och dessa har därför en renande och vitaliserande effekt som ökar samstämmighet och harmonisering i dessa miljöer.

EM-keramikens positiva effekt på vårt vatten
I kontakten med vatten överförs EM-informationen (frekvensen) till vattnet. Frekvensen minskar grupperingen av vattenmolekyler (kluster). Denna förändring reflekteras i vattnets ytspänning vilket gör att smaken på vattnet förbättras, kalkavlagringar och ytspänningen minskar och elektromagnetiska fält neutraliseras. Rören förhindrar utvecklingen av patogener och stabiliserar vattenkvalitén. Vattnet får tillbaka mer av sin ursprungliga struktur och blir ”levande” igen. Likt vatten som kommer från en naturlig källa.

Genom att eliminera negativ information från kranvattnet vitaliseras vattnet och kommer därför närmare sitt ursprungliga tillstånd med mer optimala antioxiderande och fuktgivande egenskaper.

EM-keramiken avger också infraröda vibrationer, vilket påverkar våra kroppar som består av cirka 60% vatten. Vibrationerna aktiverar blodcirkulationen vilket hjälper till att värma kroppen inifrån och mjuka upp stela muskler.

 • Användning
 • Dosering
 • Innehåll
 • Förvaring
 • Vetenskap
Användning

Rörformen har blivit symbolisk för EM-keramik. Dess storlek gör att de är idealiska för användning i små behållare.
Ø: 9 mm, höjd: 11 mm

I dricksvattnet – Rören renar vattnet och förbättrar smaken
I diskmaskinen likaväl som i tvättmaskinen motverkar keramikrören igenkalkade rör och avlopp.
I kylskåpet. En liten skål med rör i kylskåpet ökar hållbarheten på livsmedel och minskar dålig lukt.
I frukt- och grönsaksskålen. Rören ökar hållbarheten på dessa livsmedel.
I matoljor. Rören motverkar härskningsprocessen i oljor.
I vattentanken på toaletten.
Som luftfräschare i garderob, skor och i bil.
I blomvasen. Blommorna håller sig vackra längre.
I djurens vattenskålar för renare vatten.
I akvarier, fontäner och dammar för minskning av algtillväxt.

Dosering

Rena vatten
Placera rören i vattenflaskor, vattenkokare, kaffekannor, tekannan, i badkaret och djurens vattenskålar.

 • Karaffer, vattenkokare och vaser: Ca 10 stycken per liter.
 • Badkaret: 25 stycken medan du badar. Ökar blodcirkulationen och minskar muskelspänningar.

Odörbekämpa
Placera rören i t.ex. toaletten, garderober, skohyllor, kylskåp och i bilen.

 • Toalettcisternen: 25 stycken
 • Kylskåp: 20 stycken
 • I bilen:  30 - 40 stycken
 • I garderoben: 30 - 40 stycken
 • I skohyllan: 2 - 4 stycken per sko

Förläng hållbarheten
Placera vid fruk, grönsaker och i blomvasen.

 • 10 stycken rör i sköljvattnet för frukt och grönsaker.
 • Fruktkorg: 10 - 20 stycken
 • I kylskåpet: 20 stycken
 • I blomvasen: 5 - 10 stycken

Gynna miljön
Genom att använda rören i tvätt- och diskmaskinen motverkas igenkalkning av avloppsrör och ger en fräschare lukt till trumma och tvätt. Tvätten/disken kan rengöras med hälften av tvättmedlet, vilket är gynnsamt för både miljön och plånboken.

 • Tvättmaskin: 50st. rör i en försluten påse som körs i tvättmaskinen.
 • Diskmaskin: 25st. rör i en påse, upphängda på en tråd eller lösa i bestickkorgen.

Tips! Använd gärna de keramiska rören tillsammans med Wipe & Clean när du tvättar. Wipe & Clean hälls i sköljmedelsfacket där vattnet inte överstiger 38°.

Innehåll

Kibushilera jäst med Effektiva Mikroorganismer (EM®) och EM-X Gold®. Kibushilera är känd för sin utmärkta kvalitet och höga kiselhalt. EM® består av 80 olika mikroorganismer som existerar fritt i naturen. Dessa har inte modifierats eller manipulerats.

Förvaring

Hållbarhet
Livstid: Cirka 10 år
Tips: Rengör dina rör regelbundet med Wipe & Clean eller med vatten.

Underhåll
Fasta former av EM-keramik bör rengöras regelbundet. För bästa resultat ska du sänkas ned dem i Wipe & Clean, borsta dem och skölja av. Du kan också koka dem i vatten.
EM-keramik kan användas i 10 år.

Förpackning
De keramiska rören kommer i en ekologisk bomullspåse.

 

Vetenskap

Redoxstudier har visat att användning av EM-keramiska rör förbättrar antioxidantpotentialen hos behandlade substanser, vilket har en positivt hälsosam effekt.

Samtliga mikrober i EM-konsortiet är gedigna isolat som produceras av EMRO i Japan. Ett av världens högst rankade universitet, MIT/Cambridge, gav EM-tekniken bekräftelse under den vetenskapliga hållbarhetskonferensen Universal Village i Nagaoy oktober 2016.