EM-X Salt

EM•X® Salt

EM•X® Salt framställt från djupa lager i Stilla havet utanför Okinawas nordöstra kust. Detta högkvalitativa salt innehåller många värdefulla mineraler och spårämnen. Tack vare det höga mineralinnehållet smakar saltet mjukare och inte så bittert som vanligt salt.

Dr. Higa’s forskning visade att oceaniskt djuphavsvatten ger bästa förutsättningar för att skapa ett salt som är fritt från skadliga bakterier (skyddat från miljöpåverkan) och som därigenom bibehållit de goda egenskaperna från effektiva mikroorganismer.

Saltet är förfinat med hjälp av EM-teknologin®
För att förhindra oxidationsprocesser blandas havsvattnet omedelbart med EM•X Gold®. Efter att ha lagt till EM•1®, fermenteras saltet sedan i över en månad. Efter denna mogningsfas tillsätts EM•X Gold® igen och havsvattnet kokas långsamt till en viskös saltmassa för att slutligen torkas i solen. För att avlägsna föroreningar och för att åter överföra positiv resonans från de effektiva mikroorganismerna till saltet, bränns det i en EM-keramisk ugn och mals slutligen till ett fint salt.

Bordssalt är inte alltid bra för kroppen
Natriumklorid är det vanligaste saltet att använda vid matlagning och utvinns ur saltgruvor eller genom avdunstning av havsvatten. Havssalt innehåller varierande mängd natriumklorid (NaCl) och andra mineralsalter, beroende på reningsgrad. FDA rekommenderar 97,5 procent natriumklorid. Vanligt salt och enkla livsmedelsalter innehåller nästan 100% natriumklorid och främjar oxidativa (utarmande) processer i kroppen.

  • Användning
  • Dosering
  • Innehåll
  • Förvaring
  • Vetenskap
Användning

EM•X® Salt kan användas som bordssalt och som ett näringstillskott. 

Tips:

  • Smaksättning istället för vanligt salt
  • Lös upp 3 g / dag i ett glas vatten som ett remineraliseringskur.
  • Kroppsvård: som en skrubb för avlägsnande av döda hudceller, som en fot- och benmassageprodukt och i tandkräm

Du kan använda EM•X® Salt direkt ur påsen för att krydda livsmedel. Du kan också tillsätta 100 gram till 500 gram av ditt vanliga salt. Blanda och låt stå en till två veckor för bästa effekt.

Dosering

Ett gram per person per dag

Innehåll

Saltet soltorkas och behandlas med EM•X®. Det innehåller spårmineraler inklusive kalium, kalcium, magnesium och andra mineraler som finns naturligt i havet.

Näringsvärde

fuktighet 
protein 
fett 
mineraler 
kolhydrater 
energi

7,4 g 
0,1 g 
0,1 g 
89,7 g 
2,8 g 
12,0 kcal

 

natrium 
järn 
kalcium 
kalium 
magnesium 
nickel

34,10 g 
0,29 mga 
584,00 mg 
278,00 mg 
932,00 mg 
0,08 ppm

Dessutom är zink, selen och jod också vanligare. 

Låga säsongsvariationer i analysvärdena är möjliga.

Förvaring

Eftersom salt drar till sig fukt, är det viktigt att förvara det svalt, torrt och mörkt.

Vetenskap

Mer information i PubMed databasen (US National Library of Medicine - sökning EM•X)

Flertal vetenskapliga studier påvisar de goda effekterna av EM•X Gold®. Artiklarna nedan visar att EM•X Gold® aktiverar kroppens naturliga försvar mot cancer. ECEM och EM-X2 = EM•X Gold®

Chung Hin Chui et.al, International Journal of Molecular Medicine, 2006
Citat: ....  we have shown that the second generation of the effective microorganism fermentation extract (EM-X2) possessed growth inhibition on human cancer cells involving MDA-MB231 breast cancer and K-562 chronic myelogenous leukaemia cells.

Masaki Shintaniet.et.al, Food and Nutrition Sciences, 2015

Citat: ECEM inhibited the LPS-upregulated expression of one group of, pro-inflammatory genes (iNos, Il6 and Cox2) but not another group genes (Tnf, Ccl7 and Dusp2); it also upregulated the expression of Cd1d1, which participates in antigen presentation on lipids, resulting in activation of natural killer T (NKT) cells related to infection defence and cancer.