Hälsa

Mikroorganismer för en bättre hälsa

HealthyFamily

Vid användning av EM®-produkter kan de effektiva mikroorganismerna (fotosyntesbakterier, mjölksyrebakterier och jästsvampar) hjälpa till att bygga upp en bra balans i tarmfloran vilket genererar en förbättrad hälsa och ett starkare immunförsvar. 

Mikroorganismer finns överallt på jorden och vi människor lever i ett hav av dem. Vart vi än går, är vi ständigt värd för cirka 100 biljoner mikroorganismer i och utanför våra kroppar. I vårt moderna liv utsätts vi för många stressfaktorer och dålig miljöpåverkan, något som många gånger skapar obalans i kroppen.

Ikon för forskning

Våra EM®-baserade produkter är gluten- laktos- och mjölkfria, veganska och med mycket lågt innehåll av sockerarter. Självklart 100% naturligt innehåll och inga GMO-förändringar.

Stomach

EM® är patenterad och utvecklades av Dr. Higa i Japan under 80-talet. I non-profit företaget EM Research Organisation (EMRO) utvecklas ständigt nya produkter med fokus på hållbarhet -med sikte på att skapa hälsosamma system för jord, vatten, växter, djur och människor.

Läs mer om EMRO här.

Symbol för hälsoprodukter
100percent
EM® - baserad på dominansprincipen

Det finns tre grupper av mikroorganismer: godartade ’regenerativa’ (5%), sjukdomsframkallande ’degenerativa’ (5%) och opportunistiska, även kallade trendföljarna, (90%). Trendföljarna är de som följer den grupp av mikroorganismer som dominerar på en plats.

Förhållandet mellan ”positiva” och ”negativa” mikroorganismer är avgörande i varje medium (jord, vatten, luft, människo- och djurtarm) eftersom trendföljarna härmar de mikroorganismer som dominerar. För att vara frisk och stark är det därför viktigt att tillföra välgörande mikroorganismer till vår tarmflora.

Läs mer om EM här