Hund och katt

Levande mikroorganismer för en bättre hälsa
HealthyPets

Våra EM®-produkter för hund och katt innehåller fler än 80 olika välgörande mikroorganismer, s.k. effektiva mikroorganismer. EM® innehåller bland annat probiotiska mjölksyre­bakterier och jästsvampar. Genom att dessa fermenteras och samverkar bildas bioaktiva ämnen som enzymer, aminosyror, vitaminer och antioxidanter.

Invändigt hjälper EM® till att balansera tarmfloran och skapar på så sätt ett starkare immunförsvar och bättre allmäntillstånd hos ditt husdjur. Även utvändigt skapas en mikrobiell balans som bl.a. främjar en hälsosam päls och förkortar läkningsprocessen för sår och bett.

Ikon för forskning

EM® är patenterad och utvecklades av Dr. Higa i Japan efter mer än 30 års forskning. I non-profit företaget EM Research Organisation (EMRO) utvecklas ständigt nya produkter med fokus på hållbarhet -med sikte på att skapa hälsosamma system för jord, vatten, växter, djur och människor. Läs mer om EMRO här.

Stomach

Vårt EM®-baserade kosttillskott är mjölkfritt, veganskt och med mycket lågt innehåll av sockerarter. Självklart 100% naturligt innehåll och inga GMO-förändringar.

Till skillnad från torkad probiotika innehåller Proferm Pets levande mikroorganismer och deras metaboliska produkter, antioxidanter och bioaktiva ämnen, som hjälper till att förbättra djurens matsmältning och upptaget av näringsämnen.

Symbol för EM och djur
100percent
Baserad på dominansprincipen

Det finns tre grupper av mikroorganismer: godartade ’regenerativa’ (5%), sjukdomsframkallande ’degenerativa’ (5%) och opportunistiska, även kallade trendföljarna, (90%). Trendföljarna är de som följer den grupp av mikroorganismer som dominerar på en plats.

Förhållandet mellan ”positiva” och ”negativa” mikroorganismer är avgörande i varje medium (jord, vatten, luft, människo- och djurtarm) eftersom trendföljarna härmar de mikroorganismer som dominerar. För att ha friska och starka djur är det därför viktigt att tillföra välgörande mikroorganismer i djurens miljö -både invändigt och utvändigt.

Läs mer om EM här